Lav din egen flis

Mange er begyndt at benytte flis i deres have. Det ser også fint ud, når der ligger flis i et bed, så man ikke kan se ukrudtsdugen. Men det kan være en bekostelig affære, hvis du har en stor have, hvor du skal bruge en stor mængde flis. 

Men hvis du har en masse buske og træer, der skal fjernes, kan du selv lave flis ud af disse med en flishugger. Har du ikke lyst til selv at investere i en flishugger? Så kan du finde et sted med materieludlejning, hvor de udlejer en flishugger.

Hvad er en flishugger?

En flishugger er en maskine, som er fremstillet med henblik på at hakke grene og mindre træstammer i små stykker. Det er den måde, du får flis på. Har du en flishugger til din rådighed, kan du på ingen tid få bugt med ret store mængder af havemateriale. 

I stedet for at smide det i komposten eller køre det på genbrugspladsen kan du få glæde og gavn af det i din egen have. Herved kommer det ikke til at fylde, mens det på samme tid bringer værdi i haven.

Flere fordele ved at benytte sig af flishugning 

En af de helt store fordele ved flishugning er naturligvis, at du får en masse flis til din have. Flis er et organisk materiale, der indeholder mange forskellige næringsstoffer. Disse næringsstoffer bliver afgivet til jorden. Hvis du så har lagt flis i dine blomsterbede, ender dine blomster med at få gavn af alle de gode næringsstoffer.  

Flis beskytter også dine bede. Det vil sige, at hvis du har en masse blomsterbede, er flisen med til at holde på fugten i jorden, når solen skinner fra en skyfri himmel.